- 01 oktober 2019
- | Bron: Foodprocess
Voedingsindustrie steunt aanbevelingen HGR
Voedingsindustrie steunt aanbevelingen HGR Gericht innoveren op basis van FBDG Fevia verwelkomt de nieuwe voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). De ‘Food Based Dietary Guidelines’ zijn wetenschappelijk onderbouwd, zetten duidelijke prioriteiten en geven de richting aan om te komen tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon. “Deze aanbevelingen moeten de komende jaren mee de basis zijn voor het beleid rond voeding en gezondheid. Dit helpt onze Belgische voedingsbedrijven om gericht te blijven innoveren en mee de gezonde keuze gemakkelijker te maken voor de consumenten”, aldus Bart Buysse, CEO van Fevia. “Door de focus te verleggen naar de prioriteiten van de ‘Food Based Dietary Guidelines’ kunnen we de komende jaren echte gezondheidswinsten nastreven in ons land. We roepen overheden dan ook op om in nauw overleg met de voedingsindustrie en alle betrokken partijen een beleid te bouwen rond deze aanbevelingen”, zegt Jan Vander Stichele, voorzitter van ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.