ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Eventlocaties
  • chevron_right Incentives & teambuildings
  • chevron_right Eventorganisatie
    • Eventbureaus
    • Eventcatering
    • Eventpersoneel
    • Marketing & communicatie
    • Eventverhuur
    • Audiovisueel materiaal
    • Animatie
    • Eventorganisatie
    • Veiligheid & hygiene
    • Opleidingen
    • Eventtransport
    • Bedrijfswagens
  • chevron_right Beursdeelname
Eventcatering

Ardenois-broers nemen uitbating Blue Woods over!

9/9/2025

Belgisch design schittert op Wereldexpo in Japan

29/8/2025

  • Premium

Interview met Stijn Lambert van Ecofest over duurzame eventcatering

22/1/2025

Eind december 2024 was er de eerste editie van de eventbeurs Eventure. In dat kader was er de presentatie van Ecofest. Een eye-opener die de negatieve impasse van een vegan of veggie menu kan helpen doorbreken.

  • Premium

Food & drinks op events: opkomende trends

15/11/2023

Een walking dinner met buffet is de meest gevraagde formule van het moment. Al is een stijlvol menu geserveerd aan tafel helemaal terug van weggeweest. Cateraars bieden tegenwoordig aan scala aan vegetarische en veganistische alternatieven...

  • Premium

Keuze voor cateraar gebeurt op basis van kwaliteit eten

27/9/2022

Een geslaagd event is onlosmakelijk verbonden met een kwalitatieve cateraar. Hoewel het voor cateringbedrijven tijdens COVID-19 niet evident was om overeind te blijven, zijn ze hun schade volop aan het inhalen. Gelukkig maar, want nieuwe uitdagingen, zoals stijgende energieprijzen, laten niet op zich wachten. Hoe dan ook, de keuze voor een cateraar die voldoet aan jouw wensen, alsook aan die van jouw doelpubliek, is essentieel voor een evenement. Je kiest dus maar beter doordacht!

  • Premium

Outdoor events zorgen voor verrassingseffect

25/1/2022

Als we een bedrijfsevent voor de geest halen, denken we te vaak aan een grote, goedgevulde zaal. Een receptie, personeelsfeest of jubileumfeest in openlucht heeft echter een bepaalde charme en bovendien creëer je een verrassingseffect. De grootste uitdagingen zitten in het onder controle houden van de kosten en het uitwerken van scenario's voor alle weersomstandigheden. Uiteraard moeten de gasten ook goed gebrieft worden.

  • Premium

Interview becas

2/11/2021

Steven Droogers is voorzitter van BECAS, de Belgian Event Caterer Association en stond in 2017 mee aan de wieg van deze federatie. Het doel was toen om de belangen te verenigen en een kwaliteitslabel te vormen.

  • Premium

Veilige heropstart van eventsector m­ogelijk dankzij COVID Event Risk Model

7/7/2020

Het COVID Event Risk Model (CERM) moet eventorganisatoren en lokale besturen begeleiden bij het veilig organiseren van events. Dit dynamisch adviesmodel werd ontwikkeld door de Alliantie van Belgische Event Federaties (ACC, Febelux, BESA, BECAS) en het Expertisecentrum Publieke Impact van de Karel de Grote Hogeschool in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en EventFlanders. Sinds 1 juli kunnen private en publieke organisatoren hun events gratis testen op mogelijke COVID-19-veiligheidsrisico’s via de meertalige website www.covideventriskmodel.be. Het Covid Event Risk Model kreeg de goedkeuring van de GEES en is van toepassing voor toeristische, sportieve, culturele en corporate events in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

  • Premium

Dossier Eventcatering

19/3/2020

Catering is en blijft nu eenmaal een cruciaal onderdeel van een event. Naast het functionele aspect is catering de ideale createur van beleving en genot van alle zintuigen. De meeste aandachtspunten worden uit gewoonte ingevuld, maar is het verwachtingspatroon voldoende op elkaar afgestemd? Zijn de nodige logistieke maatregelen genomen en gecontroleerd? Wij maken alvast een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor de organisator.

  • Premium

Foodtrucks geven event trendy touch

19/3/2020

  • Premium

Wat willen uw gasten eten en drinken?

19/3/2020

  • Premium

Hoe boeken uw collega's hun av-leveranciers?

13/3/2020

Naar aanleiding van deze Event Solutions Guide wilden wij nagaan hoe eventleveranciers geselecteerd worden door organisatoren. Gedurende de zomermaanden gaven 80 organisatoren hun werkwijze en voorkeuren door via onze online-enquête. Door hun medewerking kunnen wij u hierbij een goed beeld aanbieden van hoe men te werk gaat voor het boeken van toeleveranciers voor evenementen. Wij doopten dit onderzoek de ‘Event Leveranciers Barometer’ en zullen dit ook jaarlijks herhalen.

  • Premium

BESA streeft naar aangepast statuut voor eventsector

30/10/2019

BESA bestaat volgend jaar 10 jaar. Voldoende reden om even met Jacques Hanquet, Association Manager van de Belgian Event Supplier Association, terug te blikken op de verwezenlijkingen van het voorbije decennium en een blik te werpen op de (nabije) toekomst.

  • Premium

Hoe plannen uw collega’s teambuildingactiviteiten?

1/4/2019

Naar aanleiding van deze Outdoor & Activities Guide wilden wij nagaan hoe teambuildingactiviteiten ingepland worden. Gedurende januari en februari gaven 105 organisatoren hun werkwijze en voorkeuren door via onze online-enquête. Door hun medewerking kunnen wij u hierbij een goed beeld aanbieden van hoe men in België te werk gaat bij de organisatie van teambuildingactiviteiten. Wij doopten dit onderzoek de ‘Teambuilding Barometer’ en zullen dit ook jaarlijks herhalen.

  • Premium

Hoe kies je de juiste event supplier?

7/2/2018

Wat zijn de belangrijkste criteria bij de keuze van een supplier in AV, catering, decoratie, tenten, elektriciteit,… ? Vertrouwen op basis van eerdere samenwerkingen? Prijs? Kwaliteit? De financiële situatie van de partner? Meerdere factoren spelen uiteraard een rol, maar er zijn toch enkele zaken die u als klant niet uit het oog mag verliezen.Wij hadden hiervoor een gesprek met Jacques Hanquet van BESA, the Belgian Event Suppliers Association. “You pay peanuts, you get monkeys", is de belangrijkste conclusie. Of anders gezegd: wie minder wil betalen, kan voor onaangename verrassingen komen te staan.

  • Premium

Snel AV-partner betrekken is gunstiger voor eventbudget

30/1/2018

Het verhaal van Soundfield , specialist in verhuur van licht en geluid, begon in 1998. Jo Van den Wijngaerde en Patrick De Leeuw, zaakvoerders van Soundfield, kijken tevreden terug, maar zijn vooral gemotiveerd om Soundfield nog verder uit te bouwen in de toekomst. Naar aanleiding van hun jubileumjaar vroegen wij Jo Van den Wijngaerde naar zijn verwachtingen voor de toekomst op het gebied van licht en geluid op events.

  • Premium

Eventcatering vereist ondersteuning

19/5/2016

  • Premium

Hoe zoek je een goede cateraar?

19/5/2016

  • Premium

Btw op catering recupereerbaar

19/5/2016

  • Premium

Catering vergt doordachte aanpak

19/5/2016

Catering vergt doordachte aanpak