naar top
Menu
Logo Print

SNEL AV-PARTNER BETREKKEN IS GUNSTIGER VOOR UW BUDGET EN EVENT

Jo Van den Wijngaerde van Soundfield: "ledverlichting en meer surround sound op events zijn belangrijke trends"

Het verhaal van Soundfield, specialist in verhuur van licht en geluid, begon in 1998. Jo Van den Wijngaerde en Patrick De Leeuw, zaakvoerders van Soundfield, kijken tevreden terug, maar zijn vooral gemotiveerd om Soundfield nog verder uit te bouwen in de toekomst. Naar aanleiding van hun jubileumjaar vroegen wij Jo Van den Wijngaerde naar zijn verwachtingen voor de toekomst op het gebied van licht en geluid op events.

Jo Van den Wijngaerde en Patrick De Leeuw van Soundfield
Patrick De Leeuw (links) en Jo Van den Wijngaerde (rechts), zaakvoerders van Soundfield

Wat zijn de belangrijkste trends/vernieuwingen die we dit jaar en de komende jaren mogen verwachten op het gebied van licht en geluid op events?

Jo: “Op het vlak van licht is er geen weg terug, led is sneller dan ooit aan een voorspelde opmars bezig. Maar op het vlak van stijl denk ik dat de 'retroverlichting' opnieuw zal opkomen, maar dan in een nieuwe ledvorm met bijvoorbeeld ledgloeilampen, svoboda verlichting ... De wireless dmx is al ingeburgerd, maar zal zeker nog verder doorgroeien. Op het vlak van geluid is de line array momenteel de standaard, maar daar zie ik een tendens naar een technische opstelling waarbij meerdere kleine systemen verdeeld (en dichter bij het publiek) worden opgesteld. Op die manier benaderen we meer surround sound en hifikwaliteit op events en concerten."

Wat zijn de basiscriteria voor een geslaagde integratie van licht en geluid op een event?

Jo: “Voor Soundfield moeten licht en geluid op een manier aanwezig zijn die een toegevoegde waarde creëert voor het evenement, zonder dat iemand er acht op slaat. Speakers bijvoorbeeld die geluid perfect weergeven, maar die men niet ziet. Of licht dat geïntegreerd wordt in het decor, zodat het de gevraagde sfeer schept zonder zelf in het oog te springen. Ook de regie (vanwaaruit al die techniek gestuurd wordt) dient weggecijferd te worden om de beleving van het event zelf prioriteit te geven.

Concert met verlichting van Soundfield
Jo: “Voor Soundfield moeten licht en geluid op een manier aanwezig zijn die een toegevoegde waarde creëert voor het evenement."

Hoe ervaren jullie de interesse van bedrijven om events te organiseren en welke evolutie zit er in de budgetten hiervoor?

Jo: “Ik heb gemerkt dat bedrijven sinds de economische crisis meer met budgetten begaan zijn, maar nog steeds het belang van events erkennen als geschikt communicatiekanaal naar hun klanten, partners, stakeholders ... toe. De budgetten stijgen beetje bij beetje en er is opnieuw een toenemende interesse in events, maar vanuit onze sector ervaren we dat in België catering bijvoorbeeld nog steeds prioriteit is en dat met het resterende budget de technische ondersteuning en animaties ingevuld worden. Ik pleit er dan ook voor om ons als technische firma vroeger in het proces in te schakelen om budgettaire problemen te vermijden. Op technisch vlak is immers alles mogelijk, maar hoe sneller wij als partner betrokken worden bij de voorbereidingen, hoe gunstiger dit is voor het budget en het uiteindelijke event."

Waarop leggen jullie de nadruk bij opdrachten?

Jo: “In de beginjaren legden we de nadruk op het beste en recentste technische materiaal, dat was de voornaamste manier om Soundfield te onderscheiden van onze concurrentie. De technische vooruitgang staat echter niet voor niets en hoewel we uiteraard steeds blijven investeren in de modernste technieken, beseften we snel dat het de mensen achter de knoppen zijn die het verschil maken. Passie en creativiteit blijven dan ook in de toekomst onze basiswaarden, die een absolute meerwaarde bieden aan onze technische competentie."

Ultramodern nieuw pand

Het jubileumjaar van Soundfield werd ingezet met een bijzondere gebeurtenis. Patrick De Leeuw: “Op 1 januari namen we onze intrek in een nieuw ultramodern pand in Denderhoutem met een magazijn van 3.000 m2. Onze nieuwe uitvalsbasis laat ons toe om te blijven evolueren en uitbreiden. Enkele nieuwe initiatieven die in de loop van 2018 aangekondigd worden, zullen Soundfield nog meer op de kaart zetten en het bewijs leveren dat Soundfield 'meer dan licht en geluid' is."

Nieuw adres:

Soundfield - More than sound & light
Atomveldstraat 8 bus 5
9450 Denderhoutem
www.soundfield.be