naar top
Menu
Logo Print
03/05/2018 - TOM D'HALLUIN

EVENTCATERING

Catering is en blijft nu eenmaal een cruciaal onderdeel van een event. Naast het functionele aspect is catering de ideale createur van beleving en genot van alle zintuigen. De meeste aandachtspunten worden uit gewoonte ingevuld, maar is het verwachtingspatroon voldoende op elkaar afgestemd? Zijn de nodige logistieke maatregelen genomen en gecontroleerd? Wij maken alvast een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor de organisator.

EventcateringBASISPRINCIPES VOOR GESLAAGDE CATERING OP UW EVENT

Een bedrijf of eventbureau kiest niet zomaar een cateraar. Er moet duidelijk een gevoel zijn van wederzijds vertrouwen. Als beide partijen goed communiceren en exact definiëren wat de verwachtingen zijn, is de basis er voor een geslaagde catering. Een gedetailleerde briefing maakt een precieze offerte mogelijk. 

 

WAT WILLEN UW GASTEN ETEN EN DRINKEN?Eventcatering

Goede catering kan een event kraken of maken. De kwaliteit van de catering is met andere woorden enorm belangrijk voor het tevredenheidsniveau van uw gasten. Het is uiteraard ook aangewezen om uw gasten culinair te verrassen. Saaiheid ook op culinair gebied kan de doodsteek zijn voor een event. Wie mee is met de trends op het gebied van food & drinks, heeft alvast een stapje voor.

  

ZwartGoud

HOEVEEL ETEN EN DRINKEN BESTELLEN?

De exacte aantallen doorgeven bij aanvang van het communicatieproces met de cateraar is geen makkelijke opdracht. Aan te raden is om van een lager aantal uit te gaan dan verwacht, maar ook om hierin realistisch te blijven. Bijbestellen in beperkte mate is immers makkelijker dan afbestellen om onnodige kosten te vermijden.

 

Eventcatering

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN VOOR BRIEFING VAN DE CATERAAR

Een event is vaak een expressie van gevoelens en emoties. Hoewel events vaak een zakelijk karakter hebben, gaan alle betrokken partijen er alles aan doen om de gasten een hartelijk gevoel te geven. Catering blijft hierin een cruciale rol spelen. Om harmonie te creëren, is reeds vanaf offerteaanvraag een duidelijke en open communicatie noodzakelijk.

 

eventcatering

FOODTRUCKS GEVEN EVENT TRENDY TOUCH

Streetfood is momenteel bezig aan een echte emancipatiegolf. Over de hele wereld schieten geïnspireerde concepten als paddenstoelen uit de grond. Streetfood vindt zijn oorsprong in Azië en speelt vooral in op het gevoel van buiten eten en genieten. Foodtrucks, een trend die komt overwaaien uit Amerika, zijn ook bij ons aan een opmars bezig. Niet zozeer in ons straatbeeld, maar op allerlei events en feesten zorgen ze voor net dat tikkeltje meer.

 

BTW OP CATERING RECUPEREERBAAR

In 2015 heeft de fiscus zich eindelijk neergelegd bij het arrest van het Hof van Cassatie. Ze aanvaarden daarbij dat de cateringskosten vallen onder de categorie 'publiciteitskosten'. Wel moet worden aangetoond dat de gedane kosten werden gemaakt voor het publicitaire evenement en moet de cateraar een btw-conforme factuur voor zijn diensten kunnen voorleggen.

HOE ZOEKT U EEN GESCHIKTE EVENTCATERAAR?

Ontdek hier onze checklist met aandachtspunten