naar top
Menu
Logo Print

EASYFAIRS UITGEROEPEN TOT ONDERNEMING
VAN HET JAAR

Easyfairs, A company that stands out

Als eigenaar en beheerder van beurshallen, meeting centers en congrescentra is Easyfairs een bijzonder vooruitstrevende onderneming die blijft groeien. Dit werd dan ook bekroond met de titel 'onderneming van het jaar'. Via gepersonaliseerde, innovatieve diensten en klantgerichte faciliteiten garandeert Easyfairs, actief in 17 landen met in totaal tien vestigingen, het succes van elk evenement. Een bezoek aan zijn locaties biedt u van bij het begin de 'Visit the future'-ervaring.

antwerp expo

ULTIEME ONTMOETINGSPLEK

Easyfairs wil een zo breed mogelijke waaier van evenementen hosten, gaande van beurzen tot bedrijfsevenementen, conferenties, congressen, seminaries, conventies, productvoorstellingen en muziek- en sportevenementen. Bovendien is Easyfairs dit jaar uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Een onafhankelijke jury besliste dat op basis van criteria als strategische focus, innovatie, voorbeeldig management, sterk beheer en financiële prestaties. CEO Eric Everard: “Deze award is een gigantische blijk van vertrouwen en het resultaat van de gemeenschappelijke inspanningen van ons hele team."

TOEKOMST EN GROEI

Nieuwe beurzen zijn vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Bovendien worden de huidige steeds vaker omgevormd tot echte belevingsevenementen. De grootste groei-opportuniteiten voor Easyfairs bevinden zich in corporate events, sportevenementen (Finale Davis Cup), music happenings (K3-concerten) en musicals (Belle en het beest, The Voice van Vlaanderen), kid's events, kleinschaligere concerten en zo meer. “De markt van beurzen waar we groot mee geworden zijn, is vandaag stabiel", vertelt Alain D'Haese, COO & Head of venues Easyfairs Belgium. “Om onze nieuwe groeimarkt stevig aan te pakken, hebben we van onze locaties de voorbije jaren echte multi-format venues gemaakt."

easyfairsOPFRISSINGSWERKEN

Mede met een grondige opfrissing kregen tal van ruimtes in Flanders Expo een nieuwe invulling om te voldoen aan de hedendaagse verwachtingen van eventorganisatoren.

Antwerp expo

Antwerp Expo barst momenteel uit zijn voegen. Inkomzone 2 heeft een volledige opknapbeurt gekregen. De binnenkant van hal 4 werd in een nieuw kleurtje gegoten en een nieuwe voorzetgevel voor hal 4 maakt het plaatje compleet. De locatie wordt in 2019 met een nieuwe blackbox uitgebreid van 16.000 m² naar 18.000 m². De tweede fase gaat van start tijdens de zomermaanden van 2019. Ideaal voor personeelsfeesten, product shows, recepties en andere gelegenheden. Deze uitbreiding zal meer ruimte bieden aan bestaande beurzen die meer beleving willen creëren op de beursvloer, maar zal ook nieuwe internationale beurzen en congressen aantrekken.

Nekkerhal - Brussels-North

Ook Nekkerhal - Brussels-North werd onder handen genomen. Alle sanitaire blokken werden samen met de inkomzones vernieuwd. Als kers op de taart werd er ook hier gedacht aan een blackbox. En dat valt duidelijk in de smaak bij organisatoren.

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITYeasyfairs

easyfairs

Voor Easyfairs is Corporate Social Responsibility (CSR) geen hol begrip. Easyfairs neemt ten volle zijn verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Dat doet ze aan de hand van de 3 P's: people, planet en profit. Dat zijn drie verschillende invalshoeken waaraan de activiteiten en beslissingen getoetst worden.

Zonnepanelen

Zo zijn de daken van Flanders Expo al sinds 2009 bedekt met zonnepanelen. Dat resulteert in een jaarproductie van 1.400 megawatt, goed voor het jaarlijkse energieverbruik van 400 gezinnen.

easyfairsElektrische wagen

Wie langskomt met een elektrische wagen of fiets, kan deze hierdoor gratis herladen in een laadstation. Zelfs de eigen medewerkers hebben een volledig elektrische poolwagen ter beschikking. Flanders Expo en Nekkerhal - Brussels North zetten in op laadstations voor elektrische wagens. Door een toenemende vraag naar laadfaciliteiten heeft Flanders Expo het aantal laadpunten op zonne-energie uitgebreid van 1 naar 3, goed voor in totaal 8 wagens. Nekkerhal - Brussels North kreeg voor het eerst een laadstation voor twee wagens.

Catering

Ook op het vlak van catering trekt Easyfairs de duurzame kaart. Vegetarische opties, werken met lokale leveranciers voor groenten en vlees, werken met recycleerbare verpakkingen en het beperken van koken met additieven zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

 

Verwarming

Ook met het verwarmen van de kantoren, beurshallen en congresruimten gaat Easyfairs op bewuste wijze om. Alle verwarmings- en airco-installaties zijn door een gespecialiseerd bedrijf gecontroleerd op hun milieu-impact.

Ledverlichting

Antwerp Expo, Flanders Expo en Nekkerhal -Brussels-North maakten al bijna integraal de overstap naar energiezuinige ledverlichting. De komende jaren wordt de transformatie naar led vervolledigd in alle venues.

Bijen

Het belang van bijen voor het milieu is enorm. Ook dat beseft Easyfairs. Daarom vind je zowel in Nekkerhal - Brussels-North als in Flanders Expo een complete bijenkolonie. Via dit initiatief draagt Easyfairs zijn steentje bij voor een duurzame samenleving.

 

Al onze venues zijn perfect uitgerust om een divers aanbod te hosten. Ons doel hierbij is het jou als organisator zo easy mogelijk te maken. Op die manier ligt de focus optimaal op een goede beleving van: zaken doen, netwerken, innovaties of trends ontdekken. Een bezoek aan de verschillende venues biedt u van bij het begin een unieke 'Visit the future'-ervaring.

EASYFAIRS VENUES

EASYFAIRS VENUES

MAALTEKOUTER 1
9051 GENT
+3292419211
+3292419325