naar top
Menu
Logo Print

MULTI-FORMAT VENUES ALS SLEUTELWOORD VAN DE TOEKOMST

Artexis investeert volop in multifunctionele locaties

Als eigenaar en beheerder van beurshallen, meeting centers en congrescentra is Artexis een bijzonder vooruitstrevende onderneming. Met de overkoepelende holding Artexis Easyfairs zijn ze actief in zowat zestien landen. Via gepersonaliseerde, innovatieve diensten en klantgerichte faciliteiten garandeert Artexis in drie landen met in totaal elf vestigingen het succes van elk evenement. Een bezoek aan haar locaties biedt u van bij het begin een unieke 'Visit the future'-ervaring.

ULTIEME ONTMOETINGSPLEK

Artexis wil een zo breed mogelijke waaier van evenementen hosten, gaande van beurzen tot bedrijfsevenementen, conferenties, congressen, seminaries, conventies, productvoorstellingen en muziek- en sportevenementen. Om deze missie te volbrengen, wordt de infrastructuur grondig aangepast, zodat ze binnenkort allemaal de 'ultieme ontmoetingsplek' zijn of worden.

Daarvoor werd de voorbije jaren al ruim geïnvesteerd. Niet alleen in de locaties zelf, maar ook in de cateringfaciliteiten, de signalisatie, de mobiliteit en duurzaam ondernemen. Elke venue is centraal gelegen in de nabijheid van de belangrijkste grootsteden en hun invalswegen.

TOEKOMST EN GROEI

280px

Nieuwe beurzen lanceren is vandaag niet meer zo eenvoudig. Bovendien worden de huidige steeds vaker omgevormd tot echte belevingsevenementen. De grootste groeiopportuniteiten voor Artexis bevinden zich in corporate events, sportevenementen (zoals de finale van de Davis Cup), outlets (zoals Grand Depot Outlet), music happenings (zoals K3-concerten en musicals zoals Belle & Het Beest en de Kleine Zeemeermin), kid's events, kleinschaligere concerten en zo meer.

“De markt van beurzen waar we groot mee geworden zijn, is vandaag stabiel", vertelt Alain D'Haese, Head of Artexis Belgium. “Om onze nieuwe groeimarkt stevig aan te pakken, hebben we van onze locaties de voorbije jaren echte multi-format venues gemaakt." Mede met een grondige opfrissing kregen tal van ruimtes in Flanders Expo een nieuwe invulling om te voldoen aan de hedendaagse verwachtingen van eventorganisatoren. Onder meer de Foyer, Flex XL (de black box) en het Meeting Center genoten van een grondige facelift.

“Antwerp Expo barst momenteel uit zijn voegen. De locatie wordt uitgebreid van 16.000 naar 20.000 m² om meer grote internationale beurzen, corporate events en congressen te hosten, alleen of tezelfdertijd met andere evenementen. Ook Nekkerhal- Brussels North werd recent volledig onder handen genomen. Alle sanitaire blokken werden samen met de inkomzones
vernieuwd.

Als kers op de taart werd er speciaal voor de eventmarkt een multifunctionele & ready-to-use black box geïnstalleerd met een capaciteit van 500 tot 1.500 personen. De venue baadt vandaag in een frisse en moderne sfeer. En dat valt duidelijk in de smaak bij organisatoren, want in twee jaar tijd steeg het aantal gehoste events van 16 tot 55 stuks per jaar!"

GROEN …

Artexis is eveneens een enorm milieubewust bedrijf. Dit uit zich in bewuste keuzes inzake verwarming en afvalverwerking. Zelfs op het vlak van catering wordt er hiermee rekening gehouden via de selectie van lokale producten en ecologische verpakkingen.

ZONNEPANELEN

De daken van Flanders Expo zijn al sinds 2009 bedekt met zonnepanelen. Dat resulteert in een jaarproductie van 1.400 megawatt, goed voor het jaarlijkse energieverbruik van 400 gezinnen! Wie langskomt met een elektrische wagen of fiets, kan deze hierdoor gratis herladen in een laadstation. Zelfs de eigen medewerkers hebben een volledig elektrische poolwagen ter beschikking. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag, wordt het aantal oplaadpalen voor wagens binnenkort verdrievoudigd op alle locaties.

LEDVERLICHTING

Met een levensduur van soms wel 100.000 branduren en een energieverbruik dat tot wel 90% lager ligt dan bij traditionele verlichting, is ledverlichting een verstandige keuze. Antwerp Expo, Flanders Expo en Nekkerhal- Brussels North maakten al bijna integraal de overstap naar deze energiezuinige, veiligere en duurzamere variant. De komende jaren wordt de transformatie naar led vervolledigd in alle venues.

BIJEN

Het belang van bijen voor het milieu is enorm, beseft Artexis. Daarom vind je zowel in Nekkerhal-Brussels North als in Flanders Expo een complete bijenkolonie. De 80.000 bijen die huizen in elke kolonie, produceren overigens ook heerlijke honing. Via dit initiatief, aangevuld met andere acties, draagt Artexis zijn steentje bij voor een duurzamere samenleving.

EASYFAIRS VENUES

EASYFAIRS VENUES

MAALTEKOUTER 1
9051 GENT
+3292419211
+3292419325