naar top
Menu
Logo Print

OOSTENDE BIEDT DIVERS AANBOD TEAMBUILDINGS

Van ruig en wild tot ontspannend en verfrissend

Oostende, thuisstad van James Ensor, staat bekend om het grootste aanbod drie- en viersterrenhotels aan de Kust en om heel wat verbluffende eventlocaties. Ook de vele historische plekken zorgen door hun authentieke karakter en hun originaliteit voor een typische sfeer tijdens uw meeting of event. Dat maakt dat ook teambuildings aan de Koningin der Badsteden net dat tikkeltje anders zijn dan elders aan zee.

ESCAPE FROM FORT NAPOLEON

Fort Napoleon

Dit unieke, erg toegankelijke teamspel heeft een hoog fungehalte. Uw gasten worden bij aankomst onder begeleiding van gevangenisbewakers naar de binnenplaats geleid vanhet legendarische fort van de Franse keizer Napoleon. Plots is er géén uitweg meer, de regels worden door een norse gevangenisdirecteur uitgelegd. Hij houdt een oogje inhet zeil en eist dat alle gevangenen goed doorwerken. De drang om te ontsnappen wordt met de minuut groter. De gevangenen zijn in shifts van dienst in de keuken, de schrijnwerkerij, de smidse, de sportzaal, de bibliotheek, de wasserij, de refter enzovoort, en hebben er verschillende opdrachten te vervullen. Om de activiteiten tot een goed einde te brengen, is het bijzonder belangrijk als team te werk te gaan: overleg, leiderschap, creativiteit, communicatie, doelstelling, planning, vertrouwen enzovoort zijn cruciaal.

Zeilen op een wedstrijdboot

ZEILEN

Dit is een geweldige manier om uw beste klanten of personeelsleden te bedanken voor de samenwerking van het voorbije jaar of hen te stimuleren het beste van zichzelf te blijven geven. Een van de partners van Meet In Oostende beschikt over een vloot van tien prachtige snelle wedstrijdboten, inzetbaar van april tot eind oktober. Er kunnen dus makkelijk honderd personen tezelfdertijd zeilen. Is de groep groter, dan worden er in combinatie meestal enkele activiteiten aan land aangeboden. Afhankelijk van het programma waar u voor kiest, wordt het lekker chillen of een heuse work-out. Nog nooit gezeild? Geen enkel probleem, voor u het weet heeft u na een korte technische uitleg de overstag- en gijpmanoeuvres onder de knie. Tijdens Ostend Sailing wordt voor de kust van de badstad gevaren. U moet rekenen op vier uur per sessie. Er is totaal geen voorkennis van zeilen vereist om aan dit programma te kunnen deelnemen. Zeilpakken huren is wel belangrijk,op zee is het immers altijd frisjes.

HIGHLAND GAMES

highland games

Een fabelachtige aanpassing van de zeer beroemde Schotse Spelen. Eeuwenlang werd Schotland beschouwd als een land uit het Verre Noorden, geïsoleerd, wild en slecht gekend. Een streek van legendes, bloeddorstige gevechten, druïden met onmetelijke krachten en ook allerlei mystieke wezens.Zo'n lange traditie van oorlogen kon alleen maar uitlopen in het organiseren van reuzewedstrijden tussen de beroemdste stammen van Schotland. De deelnemers aan deze unieke teambuilding kunnen dit nu allemaal zelf beleven!

VIKINGS

Elk team krijgt materiaal waarmee een Vikingschip gebouwd kan worden dat plaatsbiedt aan tien personen. Een stripverhaal maaktde deelnemers stap voor stap wegwijs in het bouwproces, waarbij ze achtereenvolgensde structuur, de romp en de roeispanen van het schip moeten bouwen aan de hand vanspan- en sjortechnieken. In de zeilen komt een geschilderd teamlogo. Deze activiteit vult gemakkelijk een hele namiddag. De teams krijgen zo'n vier uur de tijd om een schip te bouwen en vaarklaar te maken. Het doel? Een razendsnelle boot waarin het hele team past. Als afsluiter volgt een wedstrijd waarbij men op het ritme van drums een parcours aflegt op zee. Iedereen kan vlot meedoen met deze teambuilding. Een schip bouwen vraagt immers meer dan alleen maar brute kracht. Behendigheid, inzicht en intelligentie zijn ook van groot belang.Vikings

MARITIEME ONTDEKKING OP WIELEN

Gewapend met een stadsplan en routebeschrijving start u uw ontdekkingstocht. U komt langs de mooiste plekjes van de staden geniet er volop van het maritieme leven. Onderweg tracht u tien vragen goed te beantwoorden en op die manier een voorsprong te nemen op de andere teams. Op het parcours komt u drie begeleiders tegen bij wie een praktische proef moet worden uitgevoerd. 

stadsspel op wielen

Na het afleggen van iedere test worden uw inspanningen beloond. Er worden ook nog vijf anekdotes over de stad verteld: vier zijn echt, eentje is vals. Wanneer uw team erin slaagt de valse anekdote te achterhalen, komt u een stap dichter bij de overwinning! De drie teams die het best scoren op de praktische proeven, die de valse anekdote aan het licht brengen en die de zoekvragen goed beantwoorden, ontvangen natuurlijk een mooie en/of lekkere prijs.

 

BLOKARTEN

Laat u door de wind op sleeptouw nemen! Tijdens deze initiatie leggen de monitoren beknopt de besturingsmethoden, de invloed van de wind en de veiligheidsvoorschriften uit. Daarna nemen ze u mee in de toestellen om de sensatie van de windkracht te voelen op het strand langs de branding. Enkel warme kledij, handschoenen en een gezonde dosis sportiviteit volstaan. Blokarts zijn zeer wendbaar en compact. De grootte van de zeilen wordt aangepast volgens de kracht van de wind. Een blokart lijkt op een zeilwagen maar is lichter in constructie waardoor die makkelijker stuurt. Door de wendbaarheid, het minimum aan gewicht en het aanbod diverse zeilmaten is de blokart op meer plaatsen in te zetten bij een groter aantal windsterktes.Blokarting

TOERISME OOSTENDE

TOERISME OOSTENDE

+3259701199
+3259703477