naar top
Menu
Logo Print

HIPPO LOGGIA: VERNIEUWDE EVENT-LOCATIE OP WAREGEMSE HIPPODROOM

Toplocatie met vijf unieke verdiepingen en dakrestaurant

 

De Hippodroom van Waregem vormt een uitzonderlijk decor waar het gloednieuwe VIP-gebouw Hippo Loggia een heuse parel binnen de evenementenindustrie mag worden genoemd. Vijf zalen met unieke terrassen zijn er perfect te combineren, zodat ieders gezelschap, groot en klein, er de juiste en voldoende ruimte krijgt.

HIPPO LOGGIA

Hippo Loggia is een toplocatie voor uw personeelsfeest of receptie, uw seminarie of congres, uw beurs of productvoorstelling, uw galabal of awardhappening! Het gebouw vlak naast de Ierse Berm-hindernis, op de Hippodroom van Waregem, werd vorig jaar omgevormd tot een nieuwe, prachtige evenementenlocatie: Hippo Loggia. Het oude gebouw werd in één jaar tijd afgebroken en heropgebouwd, en was eind augustus 2016 klaar. Aannemer van dienst: Ipes uit Sint-Denijs-Westrem nabij Gent. Het telt nu vier verdiepingen en wordt als evenementenlocatie gepromoot door Paul Vandenbosch, die tevens instaat voor de sponsoring en de verkoop van VIP-arrangementen op Waregem Koerse.

VIJF NIVEAUS

 

De stad Waregem is eigenaar van de tweede verdieping waar, na Waregem Koerse 2017, een belevingsmuseum over het paard werd ondergebracht: het paard en zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, Waregem
Stad in Galop
als rustoord voor zieke of gewonde paarden … Dat museum verdwijnt tijdens Waregem Koerse en wordt dan ingedeeld in loges, om nadien weer opgebouwd te worden. Het gelijkvloers doet dienst als stockageruimte, zowel voor meubilair en av-materiaal voor de zalen als voor het restaurant.Op de eerste en derde verdieping vinden we de zalen terug. Door een knik in het gebouw heb je telkens een grote en een kleinere zaal, die al dan niet samen gehuurd kunnen worden. Ook die twee verdiepingen worden tijdens de hoogmis van de paardenkoers in België onderverdeeld in loges.

En de vierde verdieping ten slotte herbergt het toprestaurant 'L'improviste by David' van David Selen, inclusief heel grote terrassen waar tijdens Waregem Koerse tenten op worden geïnstalleerd. Dit dakrestaurant vormt eigenlijk de kers op de taart van de moderniseringswerken in de hippodroom. David Selen huurt de ruimte voor tien jaar van de eigenaar, de Koninklijke Waregemse Koersvereniging.

PARKING

De parkeermogelijkheden aan de nieuwe topsite zijn uitgebreid genoeg voor evenementen tot 400 à 500 personen, alhoewel er wel nog afwerking nodig is aan de bewegwijzering naar en de indeling van de parking. Ook de juiste toegangsweg naar het gebouw is nog wat zoeken momenteel, maar ook daar komt binnenkort verbetering in.

SAMENWERKEN

Een goede verstandhouding met de buren is uiteraard ook belangrijk: VIP-eters op een thuismatch van Zulte-Waregem (kunnen) worden

verwend in het restaurant van David Selen en vervoerd met shuttlebusjes van Ghistelinck. Tijdens het tafelen vindt er misschien zelfs een training plaats op de hippodroom, wat bij de genodigden zeker in goede smaak zal vallen.

KONINKLIJKE WAREGEMSE KOERSVERENIGING

KONINKLIJKE WAREGEMSE KOERSVERENIGING

FELIX VERHAEGHESTRAAT 5
8790 WAREGEM
+3256602192
+3256609655