naar top
Menu
Logo Print

GOETHALS STANDENBOUW OVER ZIJN ROL IN UW BEURSSUCCES

“Een aantrekkelijke stand trekt mensen aan, en mensen trekken mensen aan"

Goethals Standenbouw, gerund door Jan Goethals en Claudine Delmotte, is een naam in de wereld van de standenbouwers. Het klantenbestand strekt zich over heel België uit. De opdrachten brengen Jan en zijn team heel Europa door. Het verhaal van Claudine en Jan is het verhaal van een perfect samenwerkend duo. Wij hadden een gesprek met Claudine Delmotte over de achtergrond van het bedrijf en de rol die een standenbouwer vandaag kan en moet spelen om de beursdeelname van zijn klant tot een succes te maken.

EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF

Achtergrond

Goethals Standenbouw, niet onder die naam uiteraard, is al sinds het einde van de 18e eeuw actief als schrijnwerker-meubelmaker in de regio Tielt. Het bedrijf gaat al enkele generaties lang over van vader op zoon. Jan, de huidige uitbater, nam het familiebedrijf in 2003 over van zijn vader Guido. “Guido had in de jaren 50 het verhaal al uitgebreid met standenbouw, naast schrijnwerkerij en interieurbouw. Dat luik werd, sinds Jan aan het roer staat, nog steviger uitgebouwd.“

Hout

“Al onze standen worden op maat gemaakt in hout. Je kan veel creatiever te werk gaan in de houtbouw. Alle vormen en modellen kunnen we maken. En of dat nu grote of kleine standen zijn, voor vaste klanten of nieuwe klanten, wij gaan altijd op dezelfde manier te werk", zegt Claudine, die de commerciële kant van de zaak en het contact met de klanten behartigt."

Claudine Delmotte: “In alles wat we doen, staan service en een perfecte afwerking centraal."

Rolverdeling

“Ik werk daarnaast het ontwerp af, samen met onze technische tekenaars. Nadat de klant groen licht gegeven heeft, zorgt Jan dat het geheel gemaakt wordt, en gaat hij zelf met onze medewerkers, waaronder ook veel freelancers, de stand op- en afbouwen. Hij staat in voor het technische luik en de afwerking", verduidelijkt ze de rolverdeling tussen Jan en haar.

ROL STAND

Het succes van een beursdeelname staat of valt o.a. met je stand. Die moet er staan, je bedrijf moet pronken en alles moet af zijn. Dit is positief voor standenbouwers, maar is dit belang van de rol van een stand altijd al zo groot geweest?

Claudine: “Eigenlijk wel. Veel bedrijven willen niet alleen pronken met hun eigen materiaal, maar ook met de presentatie ervan. Dit is in deze sector altijd al zo geweest. Het verschil met vroeger is dat toen enkel de grote standen pronkstukken waren. Nu willen de kleine oppervlakten ook goed zichtbaar zijn, en dit is best mogelijk. Alleen moeten wij wel wat creatiever zijn om die kleine standen zo opvallend mogelijk te maken zonder ze té zwaar te maken."

Beursbezoekers beleven een bezoek heel bewust! Ze onthouden waar ze goed werden ontvangen, welke stands in het oog sprongen. Hoe probeert u dit concreet te vertalen?

Claudine: “Door geregeld voor nieuwe concepten te zorgen en nieuwe technieken te gebruiken. Wat valt op? Wat heeft de bezoeker nog niet gezien? In het oog springende, mooie ontwerpen en/of het gebruik van nieuwe producten zoals 3D-brillen zorgen ervoor dat je stand gezien wordt."

Claudine Delmotte: "Wij moeten altijd proberen onze collega's een beetje voor te zijn."

Wat is vandaag de rol geworden van een stand? Welke functie heeft het ontwerp?

Claudine: “Vroeger werd er veel handel gedreven op een stand. Bezoekers kochten er veel meer. Vandaag is dit totaal anders. Mensen bekijken alles op de stand en plaatsen hun bestelling pas wanneer ze thuis zijn. Wij moeten zorgen dat de klanten opkijken naar de stand, dat ze verbaasd zijn en zich afvragen wie daar staat. Een stand zorgt op die manier voor een beursbeleving bij de bezoekers.Een stand moet de juiste vertaling zijn van het imago en de marketingstrategie van het bedrijf. De standenbouwer moet de creativiteit die hij in huis heeft, op de juiste manier toepassen. Met het design van je stand kun je je potentiële klant al teasen. Een aantrekkelijke stand trekt immers mensen aan, en mensen trekken mensen aan."

GUIDO GOETHALS

GUIDO GOETHALS

+3251400942
+3251407677