naar top
Menu
Logo Print

VERGADER IN WERELDERFGOED

Meeting in Brugge ondersteunt uw bijeenkomst


Wat heeft
Brugge te bieden als bestemming voor meetings en incentives?

Sarah Cornand, sales manager bij Meeting in Brugge, vertelt: “Uniek aan Brugge is dat je er kan vergaderen in een Unesco Werelderfgoedstad. Al kuierend door de gezellige kasseistraten passeer je langs talrijke musea, kerken en galerijen. Daarnaast zorgt de kleinschaligheid ervoor dat alles gemakkelijk te voet bereikbaar is, zo zijn er geen transfers meer nodig. Naast talrijke historische venues zoals de dertiende-eeuwse stadshallen of het provinciaal hof, biedt Brugge ook heel wat hedendaagse locaties, denk maar aan het Concertgebouw Brugge."


Kunnen organisatoren van kleinere meetings en incentives ook bij het congresbureau terecht?

“Jazeker, de stad herbergt vele verborgen pareltjes, patriciërswoningen en herenhuizen zoals Huis Empire of het Huis der Notarissen, ideale locaties voor kleinere groepen.

Naast vele grote hotels vind je in de stad ook een mooi aanbod van boetiekhotels met onder meer Hotel Van Cleef, Hotel de Orangerie en The Pandhotel, die zelfs kunnen worden geprivatiseerd voor kleinere groepen."

Brugge staat ook bekend om zijn topgastronomie?

“Inderdaad. We tellen maar liefst negen Michelinsterren in onze kleine stad. Deze topchefs tillen het niveau van andere restaurants en bistro's naar een hoger niveau. Zo is er bistro L.E.S.S. van chef Gert De Mangeleer (Hertog Jan) of het restaurant Patrick Devos, een begrip in culinair Brugge."

Wat zijn de nieuwigheden in Brugge?

“Bourgogne des Flandres is een pas geopende brouwerij in het hart van de stad. Je kan er een blendingsessie volgen en zelf je persoonlijke bier samenstellen of de brouwer ontmoeten tijdens een brouwerijbezoek.“

Welke rol speelt meeting in Brugge bij de organisatie van meetings en incentives?

“Wij bieden een ondersteunende rol voor organisatoren van meetings en incentives. Deze dienst van de stad is volledig gratis. We brengen mensen in contact met lokale partners zoals hotels, venues en restaurants, en geven hun binnen de 24 uur een overzicht van de mogelijkheden in Brugge. Alle research wordt dus voor de organisatoren gedaan, wat heel wat tijd en geld uitspaart."

(Foto's: © Jürgen de Witte, © Jan Dhondt)

MEETING IN BRUGGE

MEETING IN BRUGGE

+3250444666
+3250444665