naar top
Menu
Logo Print

LIVE TOUR BRUGGE

Lezers maken kennis met nieuwe en vernieuwde locaties in provinciehoofdstad

Boutique Hotel Van Cleef is prachtig gelegen aan de Brugse ReienOnlangs vond de Rendevenement Live Tour plaats in het charmante Brugge. Samen met onze lezers brachten we een bezoek aan vijf unieke locaties, gaande van de klassevolle hotels Boutique Hotel Van Cleef en het Crowne Plaza Brugge, en het lekkere restaurant 't Oud Kanthuis tot de historische locaties Brouwerij Bourgogne des Flandres en het Historium met Duvelorium, waar we van het heerlijk schuimende nat proefden.

BOUTIQUE HOTEL VAN CLEEF

De rust, het unieke interieur, de klassevolle uitstraling én de patisserie van het huis vielen bij iedereen enorm in de smaak De Live Tour startte met een ritje in de paardentram vanaf het station, langs het pittoreske Minnewater tot op de majestueuze Grote Markt. Vandaar ging het naar de eerste stop, het nieuwe Boutique Hotel van Cleef, dat in 2015 meteen de Hospitality Award won voor Beste Hotelconcept. De locatie bleek een echte ontdekking voor de aanwezigen. De rust, het unieke interieur, de klassevolle uitstraling én de patisserie van het huis vielen bij iedereen enorm in de smaak. De vijftien ruime kamers en suites combineren traditionele en hedendaagse interieurelementen tot een evenwichtig en smaakvol geheel. Kamers geïnspireerd door Hermès en Missoni Deze zijn telkens verschillend, maar altijd exclusief en geraffineerd en geïnspireerd door de modehuizen Hermès en Missoni. De volledige inrichting is het werk van interieurarchitecte Pascale Marcantuoni, de echtgenote van zaakvoerder Frederik Vanhaecke. De hartelijke, persoonlijke ontvangst en de uitmuntende service maken het plaatje helemaal perfect. Bovendien is het hotel gesitueerd op een van de mooiste plekjes in het hart van de Brugse binnenstad. Het terras geeft uit op de Brugse reien, wat een prachtig kader schept. Er is mogelijkheid tot ontbijt en in de namiddag een 'afternoon tea' met patisserie. Het hotel vormt de ideale uitvalsbasis om de aanwezigen van meetings en events luxueus te verwennen in een glorieuze omgeving.

Boutique Hotel Van Cleef
www.hotelvancleef.be
 

HISTORIUM

Door middel van een audiogids werden de deelnemers rondgeleid door enkele van de zeven gethematiseerde zalen zoals het atelier van meester-schilder Van EyckNa een wandeling door de historische kronkelende straatjes werden we opgewacht in het Historium op de Grote Markt. Dit is een historische belevingsattractie die je meeneemt naar een dag in 1435 en het verhaal vertelt van leerjongen Jacob. De aanwezigen van de Live Tour beleefden een stuk van de interactieve tentoonstelling.

Door middel van een audiogids werden ze rondgeleid door enkele van de zeven gethematiseerde zalen zoals het atelier van meester-schilder Van Eyck. Naast decor, film en muziek worden ook nog andere zintuigen geprikkeld. Zo kon je ook de typische geur van de terpentijn ruiken in het atelier en waan je je echt in vroegere tijden. Deze topattractie is een uur durende totaalbeleving en is perfect voor een groepsactiviteit.

Vr experience

De rondleiding kan aangevuld worden door de VR ExperienceDaarnaast kan de rondleiding nog aangevuld worden door de VR Experience. Hiervoor krijgt de bezoeker een extra beleving van een kleine tien minuten in een 360° virtuele wereld. Voor de ontwikkeling van de Virtual Reality omgeving werkte men nauw samen met het historische comité van Historium om de stad Brugge geschiedkundig zo accuraat mogelijk weer op te bouwen. Het resultaat is indrukwekkend! Het Historium streeft enerzijds naar een waarheidsgetrouwe beleving, maar daarnaast ook naar een realistische. Hiervoor werden speciale 4D-effecten toegevoegd, zodat de natuurelementen van het 15e- eeuwse Brugge volledig beleefd kunnen worden. De beleving gaat dus een stap verder dan wat je kunt zien op je smartphone met een VR-bril thuis.

Duvelorium

Het Duvelorium is het enige echte Duvelcafé in de wereldNa de rondleiding en de VR Experience werden we verwacht in het Duvelorium Grand Beer Café, het enige echte Duvelcafé in de wereld! Hier werd iedereen getrakteerd op een (speciaal)biertje naar keuze. Bovendien kun je hier niet alleen leren hoe je perfect een Duvel moet inschenken, maar krijg je ook een prachtig zicht op de Grote Markt en Brugge aangeboden vanop het panoramische terras. Vanaf veertig personen kun je exclusief gebruikmaken van de attractie Historium, samen of apart met het unieke Duvelorium.

Historium
www.historium.be

RESTAURANT 'T OUD KANTHUYS

Tijdens de middag werd er een verkwikkende lunch voorzien in Restaurant 't Oud Kanthuys. Deze eetgelegenheid is prachtig gelegen aan het Minnewater en het Begijnhof, en vlak bij de rustplaats van de koetsen. Het etablissement laat u intens genieten van het rustieke karakter dat zo typisch is voor Brugge, en biedt plaats aan 130 personen. Op het gelijkvloers kunnen er 70 personen plaatsnemen en op de eerste verdieping is er ruimte voor60 personen. Op deze bovenverdieping kan er ook vergaderd worden. Op het voorterras zijn er 40 plaatsen en in de deels overdekte Restaurant 't Oud Kanthuys aan de rustplaats van de koetsenBourgondische binnentuin kunnen er 50 personen gezet worden.

Restaurant 't Oud Kanthuys
www.toudkanthuys.be

CROWNE PLAZA

In de namiddag werden we voor de koffie verwacht in het Crowne Plaza Brugge, dat gelegen is op de Burg tegenover het stadhuis en vlak bij de Heilige Bloedkapel.

Next generation room

De deelnemers ontdekten in het hotel de 'Next Generation Room' die voorzien is met verschillende nieuwe technologieën zoals een USB- oplader en een smart TV. Het hotel wil hiermee inspelen op de behoefte aan een flexibele werkplek voor de modernezakenman/vrouw. Uniek is De Sint-Donaaszaal is geschikt voor allerhande feesten en eventshet schuin geplaatste bed met oog op een rustigere nacht in de96 ruime kamers.

Twaalf vergaderzalen

Voor de organisatoren van meetings zijn er twaalf compleet uitgeruste en ruime vergaderzalen ter beschikking die tot maximaal 400 personen kunnen plaatsen.Alle vergaderzalen hebben hun eigen sfeer en zijn bovendien moduleerbaar. Er is overal wifi voorzien en het hotel beschikt verder over een ondergrondse parking, Er zijn twaalf compleet uitgeruste vergaderzalen ter beschikking zwembad, sauna, fitness, business corner, bar en het restaurant PlazaCafé. Hier kunt u genieten van een lunch of diner met zicht op de Burg.

Sint-donaaszaal

Specifieke interesse was er voor de Sint-Donaaszaal in de kelderverdieping. Hier zijn de oude funderingen van de Sint-Donaaskathedraal, die vroeger op de Burg stond, behouden, wat zorgt voor een speciaal cachet. Geschikt voor allerhande feesten en events. Ook de andere restanten zijn op deze verdieping te bezichtigen.

Meetings director

Voor een vergadering of feest van 5 tot 400 personen ben je in Crowne Plaza Brugge op de juiste plaats. Om alles in goede banen te leiden, kun je steeds terecht bij de Crowne Plaza Meetings Director, een contactpersoon voor jouw hele evenement die alle details voor je regelt. Daarnaast garandeert men hier binnen de twee uur een antwoord op een offerteaanvraag.Uniek is het schuin geplaatste bed met oog op een rustigere nacht in de 96 ruime kamers

Crowne Plaza Brugge
www.crowneplaza.com/bruggebel

BROUWERIJ BOURGOGNE DES FLANDRES

Tot slot bezochten we in primeur de nieuwe Brouwerij Bourgogne des Flandres die na zestig jaar terug is in in de Brugse binnenstad. Het interactieve brouwerijbezoek voor groepen tot 25 personen per keer

Bierworkshop

Er werd gestart met een bierworkshop waarbij de deelnemers zélf hun eigen Bourgogne des Flandres moesten samenstellen. Bourgogne des Flandres is namelijk uniek in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij twee bieren (in dit geval de Bourgogne des Flandres Pure en Lambic) oordeelkundig geblend worden tot er een perfecte balans ontstaat. Wie de beste blend maakte, laten we over aan de brouwer, maar zeker is dat de workshop zorgt voor een mix van interessante weetjes over bierbrouwen en een hartelijke ambiance bij het schenken en proeven. De duurtijd van deze workshop is ongeveer 25 minuten.

Brouwerijbezoek

Daarna konden we
o.a. door een glazen brug boven de bierketels
een blik werpen op het brouwproces en kregen we een leerrijke rondleiding van de brouwer. Dit interactieve bezoek is mogelijk voor groepen tot 25 personen per keer. De duurtijd is40 minuten en het is makkelijk te combineren met andere bezienswaardigheden in de stad.

Tijdens de workshop kunnen de deelnemers zelf hun Bourgogne des Flandres samenstellen

Twee eventruimtes

Het bier ontdekken kan ook in het restaurant en de twee eventruimtes die uitkijken op de reien. De volledig uitgeruste keuken is bovendien verbonden met beide zalen, waardoor gasten ook overal kunnen genieten van een excellente maaltijd, geïnspireerd door de Vlaamse keuken. Na het bezoek aan de brouwerij werden we opgepikt door minibusjes die iedereen tijdig terug naar het station brachten.

Brouwerij Bourgogne des Flandres
www.bourgognedesflandres.be

MEETING IN BRUGGE

Deze Live Tour werd mogelijk gemaakt door Meeting in Brugge. Bij hen kunt u terecht voor snel en gratis professioneel advies bij de organisatie van de volgende zaken in Brugge: congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen.

Na 24 uur heeft u een overzicht van de beschikbaarheid & prijzen van vergaderzalen, hotels, congrescentra, traiteurs, restaurants, evenementenkantoren, audiovisuele experten, andere congresdiensten en attracties.

Meeting in Brugge
050 44 46 66
www.meetinginbrugge.be

 

MEETING IN BRUGGE

MEETING IN BRUGGE

+3250444666
+3250444665