naar top
Menu
Logo Print

WERELDSTAD ANTWERPEN: CREATIEVE HUB MET GROOTS MEETINGAANBOD

Nieuw flanders meeting & convention center huist tot 2.000 congresgangers

 

Antwerpen is, na Brussel, de tweede belangrijkste stad in België voor conferenties en evenementen. De stad aan de Schelde heeft dan ook alles in huis om van uw evenement een succesverhaal te maken: een topligging, een uitmuntend meetingaanbod en een sprankelend en divers cultuurhistorisch aanbod.

TROEVEN VAN ANTWERPEN MEETINGSTAD

Toplocatie

Alle wegen leiden naar Antwerpen. De bruisende metropool ligt centraal in Europa, is vlot bereikbaar en beschikt over uitstekende spoor- en vliegtuigverbindingen met toonaangevende wereldsteden zoals Londen, Parijs en Amsterdam.

Alles comfortabel op wandelafstand

Antwerpen dompelt uw congresgangers onder in een bruisende kosmopolitische sfeer, maar gunt hun tegelijk het transportcomfort van een stad op mensenmaat. Te voet, per fiets, met de taxi of het openbaar vervoer: uw gasten geraken vlot van de ene kant van de stad naar de andere.

Stad met rijkelijk totaalpakket

Uw gasten hoeven zich na het bijwonen van een meeting, congres of beurs geen seconde te vervelen. Antwerpen is niet alleen een cultuurhistorische parel, maar barst ook van de gezellige restaurants en terrasjes. Daarenboven verrast de gerenommeerde Modestad de modebewuste bezoeker met een groot en trendy shoppingaanbod.

Events met creatieve glans

Antwerpen is bovenal ook een creatieve stad. Er zijn mogelijkheden te over om dit aspect in uw evenement te verweven, zodat uw gasten dit aan den lijve kunnen beleven. Denk maar aan modelezingen, chocoladedemonstraties of originele en creatieve workshops. Geeft u uw evenement liever letterlijk glans? Integreer dan een originele diamantcocktail in uw evenement: alle deelnemers krijgen een cocktail met steentje, maar slechts enkelen zijn de gelukkige winnaars van een echte diamant!

GROOT EN GROEIEND MEETINGAANBOD

Van internationale ketenhotels tot intieme boetiekhotels: Antwerpen kent een zeer breed geschakeerd hotelaanbod, samen goed voor een totaal van zo'n 4.500 kamers. Daarenboven huisvest Antwerpen heel wat topvergaderlocaties. Een greep uit het aanbod:

Grootse nieuwkomer: flanders meeting & convention center antwerp

Met de opening van het gloednieuwe Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA) in november 2016 kan Antwerpen conferenties en evenementen organiseren tot 2.000 deelnemers. De state-of-the-artnieuwbouw, die deel uitmaakt van het Elisabeth Center Antwerp, beschikt over een brede waaier aan technologische en logistieke faciliteiten. Extra troef is de toplocatie: het FMCCA ligt pal naast het Centraal Station van Antwerpen en ZOO Antwerpen, op wandelafstand van het historische centrum en in de onmiddellijke omgeving van gezellige restaurants, cafés en hotels.

Op monumentale hoogte: den bell

De 12 verdiepingen tellende toren van Den Bell herbergt meer dan 50 grote en kleine zalen, allen voorzien van hoogwaardige vergaderfaciliteiten. Van een panoramazaal met uitzicht op de Antwerpse skyline tot stijlvolle auditoria, goed uitgeruste IT-lokalen en foyers met aangrenzende 'break-out rooms': de voormalige toren van de Belltelefonie herbergt het allemaal. Alle zalen zijn optimaal toegankelijk voor mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking en zijn ook 's avonds en in het weekend beschikbaar. Den Bell, een 'landmark' in de Antwerpse skyline, is centraal gelegen in de trendy wijk Zuid en beschikt over een ruime ondergrondse parking.

Historische grandeur: het sint-felixpakhuis

Een vergadering, congres, receptie of productlancering organiseren op een historische toplocatie? Het Sint-Felixpakhuis, met als blikvangers de elegante 70 meter lange 'Lichtstraat' en een prachtig 'Salon' met authentieke zuilenrijen, is geschikt voor evenementen tot 400 personen. Het pakhuis bevindt zich op 't Eilandje, de hippe buurt rondom het MAS.

NEUTRAAL EN PROFESSIONEEL ADVIES

Plant u een evenement in Antwerpen? Visit Antwerpen & Antwerp Convention Bureau staat tot uw dienst! Ons team van experts verstrekt u tijdens elke stap in de organisatie van uw evenement onafhankelijk en professioneel advies, in combinatie met tal van kosteloze welkomstdiensten.
S
amen met u doen we ons uiterste best om van uw bijeenkomst een grandioos succesverhaal te maken.

ANTWERPEN TOERISME & CONGRES

ANTWERPEN TOERISME & CONGRES

GROTE MARKT 15
2000 ANTWERPEN
+3233388181
+3232320103