naar top
Menu
Logo Print

ANTWERP CONVENTION BUREAU

“WIJ BRENGEN ANTWERPSE MEETING- EN EVENTSPELERS IN CONTACT MET EINDKLANT"

Antwerp Convention BureauSinds juni vorig jaar hebt u voor de organisatie van uw evenement, beurs, congres, teambuilding of incentive in Antwerpen een nieuwe partner: het Antwerp Convention Bureau. De stad Antwerpen heeft geluisterd naar de vele vragen die uit de sector zelf kwamen, en het nieuwe adviesbureau is gestoeld op een partnership met die sectorspelers: hotels, venues, AV-bedrijven, cateraars, eventbureaus en zo meer. “Elke partner betaalt op jaarbasis een vaste bijdrage", aldus Veerle Peeters die samen met collega Doreen Spoelders het nieuwe bureau op de Grote Markt bemant.

 

EERSTELIJNSPARTNER

Het Antwerp Convention Bureau vormt een brug tussen de organisator of eindklant en de aanbieders/toeleveranciers binnen de meeting- en eventmarkt van de stad Antwerpen en omgeving bij elkaar, en speelt dus in feite een eerstelijns adviesrol, zodat beide partijen elkaar makkelijker vinden. “De oprichting van het ACB kwam er inderdaad op vraag van de markt zelf", bevestigt Veerle. “In de Raad van Bestuur zitten dan ook de grote Antwerpse meeting-, congres- en eventactoren. Wij moeten zo veel mogelijk vraag en aanbod bij elkaar brengen, we voorzien in site visits en vragen ook (niet meer dan 3!) offertes van onze leden op." Een en ander is in een stroomversnelling gekomen nadat de deuren werden geopend van onze prachtige Koningin Elisabethzaal en de stad haar beschikbaar stelde voor onvergetelijke meetings en conventies. Vandaag is het FMCCA, het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, een trekpleister voor zowel organisatoren als bedrijven en associaties.

LEAD MANAGEMENT

Antwerp Convention BureauNa iets meer dan een jaar telt het ACB momenteel 96 leden: 40 hotels, 28 venues, 9 organisatoren (incl. AV-toeleveranciers), 7 cateraars en 12 'experience'-partners (zoals organisatoren van teambuildings en workshops). “Wij doen aan lead management", vertelt Veerle verder. “Het doel is om meer evenementen en meerdaagse congressen in Antwerpen te laten doorgaan. Daarvoor maken we uiteraard op diverse manieren promotie, onder andere via de sociale media, en zijn we ook aanwezig op corporate beurzen. Voor grote congressen helpen we op organisatorisch vlak ook bij het managen van de 'kamerblokken'. Stel: een klant heeft 700 kamers nodig. Wij overleggen dan met de hotels en bewaken de 'blokken' die we voorzien per hotel. We houden ook in de gaten dat de blokken opgevuld raken, en als we merken dat dit niet zo is, zullen we die in samenspraak met de klant opnieuw zo snel mogelijk vrijmaken."
Kortom, wenst u uw volgende b2b-event, meeting of congres, teambuilding of incentive door te laten gaan in de stad van mode en diamant, neem dan zeker eerst eens contact op met het ACB.

STAD ANTWERPEN

STAD ANTWERPEN

GROTE MARKT 1
2000 ANTWERPEN
+3233389534
+3232320103