naar top
Menu
Logo Print

UNIEK ANTWERPEN

Stad aan Schelde heeft unieke troeven in huis

Antwerpen is dé stad van Vlaanderen: dankzij haar haven, mode, shoppingcentra, cultuurhistorisch erfgoed, gastronomie, diamantsector en één van de mooiste stadsdierentuinen van Europa. De stad aan de Schelde heeft bijzonder veel te bieden aan bedrijven die er een meeting willen combineren met een incentive, een echte metropool op mensenmaat!

GRANDEUR

Antwerpen stadhuis

Antwerpen heeft het eigenlijk allemaal: de grandeur van een metropool met een wereldhaven waar echter alles op wandelafstand van elkaar ligt. Enkele belangrijke troeven zijn:

Kunst

Antwerpen telt een pak cultuurhistorische gebouwen. Vergaderen in één van deze pareltjes is toch wel een unieke ervaring. Dit is perfect mogelijk in bv. de oude barokkerk AMUZ, het Centraal Station, de Kathedraal, het Paleis op de Meir (ooit nog van Napoleon!), Felix Pakhuis ...

Laat je meeting volgen door een nocturne in het Rubenshuis, Plantin-Moretus of verschillende historische kerken; of een bezoekje achter de schermen in de kathedraal, een privéorgelconcert of een receptie in de Kathedraal.

Mode

In Antwerpen wordt mode niet alleen gevolgd, ze wordt er uitgevonden. Waarom zou u uw meeting niet koppelen aan een modelezing of een bezoekje aan het atelier van een modeontwerp(st)er? De modeafdeling van de Koninklijke Academie is één van de meest invloedrijke ter wereld.

Diamant

Plantin museum

Als diamantincentive kan je een bezoekje brengen aan een diamantslijper of een rondleiding organiseren in DIVA, het nieuwe diamantbelevingscentrum dat op 7 mei de deuren opent (divaantwerp.be). Je krijgt er niet alleen een blik op de geschiedenis van diamant, zijn verwerking en belang voor de stad, maar je kan er ook zelf in de diamondshop je juwelen kopen en een avondbezoek brengen, gekoppeld aan een receptie of walking dinner.

In de Diamond Square Mile - waar internationale diamantkeurmerken hun oorsprong hebben - vind je meer diamanten dan in de rest van de wereld. Ook van (de geschiedenis van) diamant in Antwerpen kan je alles te weten komen via de gratis app ANTWERP LOVES DIAMONDS.

Gastronomie

Antwerpen staat ook garant voor unieke gastronomie: het Paleis op de Meir & chocolaterie 'The Chocolate Line' van Dominique Persoone, brouwerij De Koninck (mét bierbelevingscentrum) & Van Tricht Kazen (naast het brouwen van bier rijpen er nu ook kazen in de stadsbrouwerij), Antwerp Catering (een groep van restaurants en bars in het stadscentrum), De Groote Witte Arend & jeneverproeverijen. Als incentive is er keuze uit onder meer kook- en frietworkshops, bier- of chocoladeproeverijen, een bezoekje aan Elixir d'Anvers …

Stad aan de Schelde

Incentives zoals avondrondvaarten in de Haven, diners op een boot of zelfs meetings, diners of events in de Cruiseterminal zullen je genodigden niet snel vergeten! En uiteraard profiteert Antwerpen mee van de groeiende vraag naar rivier- én zeecruises. In Antwerpen varen cruiseboten zo de stad binnen.

STAD ANTWERPEN

STAD ANTWERPEN

GROTE MARKT 1
2000 ANTWERPEN
+3233389534
+3232320103