naar top
Menu
Logo Print

A ROOM WITH A ZOO

Flanders meeting & convention center opent de deuren

Het Antwerpen het Flanders Meeting & Convention Center (part of Elisabeth Center Antwerp) is de nieuwste place to be.. Een gloednieuw congrescentrum, een complex dat alle troeven in huis heeft om (inter)nationale meetings, seminaries, congressen en evenementen tot een succes te maken.

MODERN ÉN AUTHENTIEK

Het grootschalige complex (ca. 25.000 m²), dat deel uitmaakt van de ernaast gelegen Zoo, combineert het beste van twee werelden. Het beschikt over de modernste faciliteiten en technieken, maar integreert dit nieuwe project in de prachtige, authentieke gevel en zalen waarover het al decennialang beschikt. Het bestaande historische gebouw werd verbonden met hypermoderne architectuur, een landmark in de stadsvernieuwing.

30 ZALEN

Het algemene 'ontmoetingscentrum' van het nieuwe congrescentrum situeert zich in het grote Atrium dat baadt in het zonlicht. Via een 'lichtstraat' wandelt men de historisch waardevolle Marmeren Zaal (420 m²) binnen, een prachtige ruimte met 20 imposante marmeren zuilen.

Daarnaast zijn er nog enkele authentieke pareltjes van zalen: de Darwinzaal, Verlatzaal, Bugatti Room en de Wintertuin. Deze buitengewone locaties werden aangevuld met 5 nieuwe zalen op het gelijkvloers, 5 nieuwe congreszalen op de eerste en nog 5 nieuwe congreszalen op de tweede verdieping. In totaal telt het congrescentrum nu 30 zalen met een capaciteit van 2.500 gasten: een speler van wereldformaat!

Top of the bill is ongetwijfeld de Koningin Elisabethzaal zelf met meer dan 2.000 zitjes, een perfecte akoestiek en geluidstechniek. De vorm van de zaal zorgt ervoor dat het geluid er perfect resoneert. Nationale en internationale congressen zullen er hun deelnemers op een kwalitatieve en hedendaagse manier kunnen verwelkomen.

NAAST DE ZOO

Bovendien ligt deze veelbelovende venue niet alleen naast het Centraal Station (Eurostar, Thalys, rechtstreekse verbinding luchthaven ...), maar ook op wandelafstand van het historische centrum van Antwerpen. Maar wat nog meer is: vanuit het congrescentrum wandel je zo binnen in de mooiste tuin van het land, een oase van exotisme en rust ... ZOO Antwerpen.

ELISABETH CENTER ANTWERP

K.M.D.A.

KONINGIN ASTRIDPLEIN 26
2018 ANTWERPEN
+3232024591
+3232024590
www.kmda.org