naar top
Menu
Logo Print

WALLONIË: VLAKBIJ EN TOCH ZO ANDERS

Ongekend veel mogelijkheden voor verrassende meetcentives

Wallonië, we denken het te kennen maar toch blijft het ons verrassen. Het zuiden van ons land is een streek met een rijke cultuur en erfgoed, enkele bijzonder levendige steden en historische oorden, betoverende en geheimzinnige wouden en bijzonder sfeervolle dorpjes. Wallonië telt bovendien meerdere sites die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De businessbezoeker vindt er eveneens wat hij zoekt: gezellige en charmante hotels, perfect uitgeruste venues voor uw volgende vergadering of seminarie en een overvloed aan teambuilding- en incentivemogelijkheden. Is de keuze te groot? Wallonië België Toerisme (WBT) helpt u alvast op pad, op zoek naar de geknipte meetcentive voor uw personeel of klanten.

lac de l'eau dheure

EIGENHEID EN KARAKTER

De door WBT ondersteunde provincies hebben elk hun eigenheid en onderscheidende kenmerken. Er is Henegouwen met haar belforten, feesten en vieringen, Namen met zijn citadel en diepe valleien, Luik met haar contrasten tussen eeuwenoude kloosters en de spitstechnologie van haar racecircuit en tenslotte Luxemburg met haar prachtige natuur en kastelen.

Hartelijkheid troef

wallonie

Henegouwen is een hartelijke streek met een zeer uitgebreid aanbod aan business hotels, hightech congrescentra en zelfs heringerichte fabrieken. Daar vindt u de hoogste concentratie aan UNESCO-sites en toeristische bezienswaardigheden van gans Wallonië! De stad Charleroi zelf heeft een aantal kastelen, steenkoolmijnen, glas- en staalfabrieken omgebouwd tot schitterende locaties voor evenementen en congressen. Naast zijn internationale luchthaven biedt de regio ook spitstechnologische industrie en alternatieve cultuur met street art, dans, fotografie, electromuziek, strips, film …, event friendly dus! Een pracht van een bestemming en een bijzonder praktisch congrescentrum: zeer toegankelijk, rustig, met moduleerbare ruimtes, een auditorium en zalen voor alle groepen. Dit alles met een verfijnde en gezellige service, voor meer comfort.

Onverwacht en prestigieus

sir

Land van valleien, van tradities, cultuur en gastronomie; Namen is ingebed in een uitzonderlijk leefkader wat ze tot een topbestemming voor uw volgende evenement maakt. In Namen vindt u klassieke, prestigieuze en zelfs ongewone sites voor uw evenement en originele, onverwachte en verrassende activiteiten voor alle budgetten. De provincie beschikt over een buitengewoon natuurlijk en architecturaal erfgoed en is dus een ideaal decor voor seminars in een boeiende en tegelijk groene omgeving. Hotels die gespecialiseerd zijn in het onthaal van seminaries, zakenlogies, sprookjeskastelen, oude molens, hoogtechnologische centra, tentoonstellingshallen, hoeves,… . Een 100-tal dienstverleners bieden u stijlvolle infrastructuren met veel charme aan. En door de prachtige landschappen en het glooiend reliëf is de provincie een topregio voor de organisatie van originele en onverwachte incentives en teambuildings.

Luxueus onthaasten

wallonie

De stad Luik ligt op het kruispunt van de belangrijke Europese snelwegen, wat zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid. Daarnaast beschikt Luik over een prachtig TGV-station (Guillemins) en een luchthaven in Bierset. Luik is dus een perfecte locatie voor de organisatie van internationale congressen, conferenties, beurzen en evenementen! De Vurige Stede is vooral een bruisende, feestelijke en gezellige stad. Haar inwoners staan bekend om hun bijzonder grote hartelijkheid. Luik beschikt over een hoogwaardig hotelaanbod met meer dan 1.100 kamers. Daarnaast zijn er diverse pittoreske hotels en een bijzonder 5-sterrenhotel in hartje centrum: Comtes de Méan. Een beetje buiten de stad ligt het bekende kuuroord Chaudfontaine. Samen met de hoofdstad biedt Spa, bekend om haar kuuroord, thermale bronnen en oudste casino ter wereld, een overvloed aan fantastische adressen voor de organisatie van uw evenementen en tal van mogelijkheden voor activiteiten in de natuur. Beide steden zijn dé boegbeelden van het zakelijk toerisme in de provincie Luik. Vlak bij Spa ligt het prachtige natuurreservaat de Hoge Venen! Een ideaal gebied om prachtige tochten (met gids) te maken, vanaf het vertrekpunt natuurcentrum Hoge Venen-Eifel. Bewonder het adembenemende natuurschoon met het veenlandschap, maar ook de hoogste toppen en de grootste meren van België: Robertville, Bütgenbach, Gileppe en Eupen. Combineer in Ovifat een meeting met twee uurtjes skiën. In deze streek vindt u ook het beroemde circuit van Spa-Francorchamps, dat wordt beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Naast de organisatie van seminars en events zijn er bv. ook Test Days, een pistedoop en een Public Driving Experience mogelijk.

wallonie

Authentic green

Vergaderen in de Ardennen, dat is ontsnappen aan de drukte van de stad en de standaard voorzieningen. U vindt er waarden die eigen zijn aan de streek en haar bewoners: warmte, authenticiteit, verwondering en samenhorigheid. De natuur en de rust die de regio uitstraalt, zetten aan tot creativiteit en bevorderen het uitwisselen van gedachten. De Ardennen zijn een subtiele mix van authenticiteit en moderniteit wat een aparte touch geeft aan uw event! Van noord tot zuid, beantwoorden de verschillende regio's elk op hun manier aan uw verwachtingen. U vindt er heel gemakkelijk ongewone bestemmingen als zakelijke vakantiehuizen, kastelen, business gites (ideaal voor stafmeetings en kleine werksessies), landhuizen, abdijen, leuke hotels… en outdoor activiteiten voor uw incentives! Deze ware “groene" long biedt een gunstige werkomgeving waar teams nieuwe inspiratie kunnen opdoen in de gezonde buitenlucht. Contact met de natuur schept rust en sereniteit. Daarnaast zijn de Ardennen ook één groot outdoor terrein dat zich uitstekend leent voor teambuildings zoals rotsklimmen, zweefvliegen, kajakken, rafting, trektochten,… 'return on investment' gegarandeerd!

CULINAIR GENOT

De reputatie van de Waalse gastronomie overstijgt de grenzen. De kunst van lekker eten wordt hier gecultiveerd met respect voor tradities. De keukens focussen zich op seizoens- en streekgebonden gerechten en de plaatselijke chef-koks tonen hun creativiteit in een innovatieve 'nouvelle cuisine'. Zo worden er bijvoorbeeld in de Ardennen in het naseizoen heerlijke wildgerechten op het bord getoverd. Ontdek de vele culinaire workshops! Namen is dan weer een goede voedingsbodem voor bierbrouwers (abdijbieren en trappisten) en recenter wijnbouwers van wie de wijnen, die lovende kritieken krijgen, voortaan te vinden zijn op de tafels van grote huizen.

OFFICE PROMOTION DU TOURISME WALLONIE & BRUXELLES

OFFICE PROMOTION DU TOURISME WALLONIE & BRUXELLES

GRASMARKT 25
1000 BRUXELLES
+3228990478
-