naar top
Menu
Logo Print

ZWITSERLAND IS HET HELE JAAR DOOR EEN TOPBESTEMMING

Davos Intercontinental Hotel
Davos Intercontinental Hotel © SwitzerlandTourism

Garantie voor een succesvol evenement

Geen kantoor, wifi of hectiek, wel bergen, bossen en berghutten. In de natuur vertoeven is goed voor lichaam en geest, en is een ware bron van inspiratie. Zwitserland is dus de uitgelezen plek voor zij die willen herbronnen. Het land heeft al een lange traditie op het gebied van congressen en meetings. Vele organisaties trekken erheen om verdragen te onderhandelen of strategieën uit te werken. Veel internationale bedrijven, sportfederaties en ngo's hebben hun zetel in Zwitserland. Kortom, redenen te over om voor dit veelzijdige land te kiezen dat zowel in de zomer als in de winter veel te bieden heeft.

SWITZERLAND CONVENTION & INCENTIVE BUREAU
Het Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is een non-profitorganisatie. Ze promoot Zwitserland als meeting- en incentivebestemming en vertegenwoordigt de belangrijkste congresbestemmingen, landelijke evenementenorganisatoren en vervoersbedrijven. SCIB helpt u graag met de organisatie van uw evenementen, gratis en zonder verplichting. Contacteer ons als u gratis advies, een concreet voorstel, een brochure of de e-newsletter wil ontvangen.

St.Moritz, Biker © Engadin St. Moritz
St.Moritz, Biker © Engadin St. Moritz

VERGADEREN IN STIJL

Grüezi, bonjour, buongiorno, allegra

Welkom in Zwitserland, het land van bergen, meren en palmbomen, het land met vier talen en culturen, het land dat punctualiteit en kwaliteit hoog in het vaandel draagt en het land dat gemakkelijk bereikbaar is. Dit alles draagt bij tot de organisatie van een succesvol evenement.

Traditioneel en toch hedendaags

Zwitserland is terecht fier op zijn vele tradities, maar het investeert voortdurend in de infrastructuur voor congressen en evenementen. Het SwissTech Convention Center in Lausanne is een schoolvoorbeeld van innovatie en duurzaamheid. Het unieke design en de nieuwste technologieën in de modulaire zalen maken dit center uniek.

Duurzaamheid troef

Zwitserland heeft heel wat locaties die het beste voorhebben met de natuur en op een duurzame manier werden aangepakt. Montagne Alternative in het hart van de streek van Pays du Saint-Bernard in Wallis bijvoorbeeld, dé ideale plek om de batterijen op te laden en de zuurstoftank vol energie te gieten. U wordt er verwelkomd in schuren van honderd jaar oud die tot luxueuze chalets werden omgebouwd. U kunt het zich al inbeelden: een vergaderruimte met zicht op de overweldigende natuur in de Alpen, elk seizoen weer anders. De garantie voor inspiratie en creatieve vergaderingen. En als ontspanning: yoga, workshops met nutritionisten, massages, picknick in de natuur en natuurlijk ongelooflijk mooie wandelingen.

Vorderrhein-Schlucht ©SwitzerlandTourism
Vorderrhein-Schlucht © SwitzerlandTourism

INCENTIVES MET TEAM SPIRIT

Met de Red Arrow 'Churchill'

In Zwitserland loopt alles als een Zwitserse klok. Voor een organisator is het een zegen om Zwitserland als meetingbestemming te kiezen.

De treinen, bussen en boten zijn zodanig stipt dat reizen met het openbaar vervoer al een plezier op zich is. Met Swiss Travel System starten uw deelnemers hun meeting of incentive vanaf het moment dat ze in Zwitserland aankomen.

Verschillende chartertreinen creëren een unieke sfeer. Zo kunt u de Red Arrow 'Churchill' - de legendarische trein die speciaal ontworpen werd voor de Zwitserse Nationale Expo in 1939 - inhuren voor uw evenement.

De technische uitrusting en de comfortabele zetels maken de treinen ideaal voor vergaderingen, seminaries en conferenties.

In het spoor van Cancellara

Cancellara is wellicht een van de bekendste Zwitsers en Zwitserland is een waar fietsparadijs. Het land telt meer dan 12.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden. Niet alleen wielrenners, maar ook toerfietsers, recreatieve fietsers, mountainbikers en e-bikers genieten van de afwisselingen in het landschap en de cultuur in het Alpenland. Zelfs in de winter beleeft u in Zwitserland hoogdagen op de fiets. Wat dacht u van een dagje fatbiken in de sneeuw? Verschillende bestemmingen — zoals Davos, Engelberg en Gstaad — beschikken over routes voor deze fietsen met extra dikke banden. U kunt er ongestoord door de sneeuw ploeteren.

Adrenaline in Zwitserse Grand Canyon

Raften kan door de indrukwekkende kloof van de Vorderrhein. De Rijnkloof heeft haar fascinerende diepe wanden te danken aan de Flimseraardverschuiving. Pittige stroomversnellingen voeren u door steile kalkwanden en hoge rotspieken doemen op langs de rivier. Onderweg wacht een barbecue langs de oever. Heeft de adrenalinekick u flink te pakken? Op andere Zwitserse bestemmingen vindt u nog meer: de 007 Golden Eye Bungee Jump in de Verzascavallei in Ticino, canyoning en ijsklimmen in Interlaken, raften in de stad Genève op de Arve of een toertje met atypische elektrische voertuigen zoals een Segway, Twizy, e-scooter en Ziesel.

MUSEA ALS LOCATIE

Zwitserland telt een aantal musea die ideaal zijn voor bedrijfsbezoeken en zelfs als meetinglocatie: het Olympisch museum in Lausanne, het transportmuseum in Luzern en de 'Fondation Beyeler' bij Bazel bijvoorbeeld. Ook het Paul Klee Centrum, van de hand van niemand minder dan Renzo Piano, is een toplocatie. Het herbergt een auditorium met 300 plaatsen en vijf vergaderzalen, goed voor 200 personen. En natuurlijk de topwerken van de artiest Paul Klee. Onder de naam 'Kunst en Bedrijf' (Art et Entreprise) worden schilderateliers georganiseerd. Ze worden opgevat als teambuildingactiviteit en leggen de focus op: leren samenwerken, onderlinge verhoudingen verbeteren en communicatieproblemen oplossen.

Whitepod, Les Cerniers,  Les Giettes_Valais
Whitepod, Les Cerniers, Les Giettes Valais

UNIEKE VERBLIJFADRESSEN

Hotels eerste klasse

Het is geen geheim dat de hotellerie in Zwitserland hoog aangeschreven staat. Het land telt verschillende gerenommeerde hotelketens, zoals het InterContinental hotel in Davos. Historische hotels waar discrete charme en topkwaliteit hoogtij vieren, zijn onder meer Gstaad Palace in Gstaad, Badrutt's Palace in St. Moritz en Victoria-Jungfrau in Interlaken. Loopt u liever met uw hoofd in de wolken? Plan dan een meeting in de accommodaties gelegen op een bergtop: een berghut, iglodorpen, een ondergrondse bunker … U kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat in Zwitserland.

Ecolodge

Al gehoord van de Whitepod? Whitepod is een verzameling van iglotenten op houten platforms, gelegen op 1.400 m hoogte in de regio Wallis. Ze zijn uiterst luxueus en duurzaam ingericht en bijzonder geschikt voor bedrijfsevenementen.

De omgeving is rustgevend en alle infrastructuur voor professionele bijeenkomsten is aanwezig.

De catering is overeenkomstig uw wensen en ter plekke is altijd iemand aanwezig om alles in goede banen te leiden. In de winter heeft Whitepod zijn eigen skipistes en zijn er hondensleetochten. In de zomer is er paragliding.

SUISSE TOURISME

SUISSE TOURISME

PLACE DU LUXEMBOURG 1
1050 IXELLES
+3223458357
+3223453552