naar top
Menu
Logo Print

WEET WAT ER LEEFT IN DE WERELD VAN HET REVISIEPROCES

MAHLE PAKT UIT OP REMATEC MET TOEKOMSTVISIE EN GRATIS TECHNISCHE TRAININGEN

MAHLE pakt uit op ReMaTecOp ReMaTec 2019, gehouden van 23 tot 25 juni in RAI Amsterdam, neemt Christoph Dutschke ons mee in de visie van MAHLE over de toekomst van verbrandingsmotoren, hybridevoertuigen, elektrische voertuigen (EV's) en waterstofaandrijving. Met een gratis workshop voor revisiespecialisten en technici over schadepreventie aan motoren tijdens onderhoud, service en installatie, neemt MAHLE haar visie mee naar de praktijk op de ReMaTec-beursvloer.

MAHLE KEYNOTE OP REMATEC 2019

In een jaar waarin de circulaire economie - waarvan remanufacturing een belangrijk onderdeel is - algemene erkenning krijgt en de industrie op zoek is naar het bijdragen aan een duurzamere wereld, monitort ReMaTec wat er leeft in de wereld van het revisieproces. MAHLE - specialist in aandrijfsystemen voor auto's, vrachtwagens, off-highway, landbouw en industriële motoren - gebruikt een toekomststrategie die werkt aan verschillende concepten voor het maken van componenten, het gebruik van nieuwe technologie en het optimaliseren van het hele aandrijfsysteem.

Tweeledige strategie om uitstoot te verminderen

ReMaTec 2019Er zijn verschillende concepten van toekomstige aandrijfsystemen, omdat het op dit moment niet duidelijk is wat het toekomstscenario zal zijn. De tweeledige strategie van MAHLE houdt rekening met verschillende scenario's door componenten te ontwikkelen en te produceren voor toekomstige aandrijfsystemen - wat het ook zal zijn.

Revisiespecialisten en technici welkom

Niels Klarenbeek, directeur ReMaTec legt uit: “De technologie van vandaag is wat er morgen in de revisiewereld wordt aangeboden. Als ReMaTec zijn we er scherp op om het revisiebedrijf inzicht te geven in de toekomstige ontwikkelingen. Daarom zijn we zeer verheugd dat we MAHLE als keynote mogen verwelkomen en dat ze hun kennis komen delen in de vorm van workshops voor revisiespecialisten en technici. Het is een prestigieus merk en hun kennis is nu kosteloos en laagdrempelig beschikbaar op ReMaTec 2019."

Workshop over motorschadepreventie

Revisiespecialisten en technici worden uitgenodigd om naar ReMaTec te komen en deel te nemen aan de MAHLE-workshop voor motorschadepreventie. De workshop omvat beoordeling van schade aan verbrandingsmotorcomponenten en -onderdelen, veel voorkomende oorzaken van falen en schade, diagnostische opties en maatregelen, faalpreventie tijdens onderhoud, service en installatie. Ze sluiten de workshop af met een ludieke kennisquiz.

AMSTERDAM: REMAN HOTSPOT

Meer informatie over het bijwonen van de keynote van MAHLE op zondag 23 juni om 13.00 uur in RAI Amsterdam en hun workshops op maandag 24 en dinsdag 25 juni tijdens ReMaTec 2019 is te vinden op www.rematec.com/amsterdam. De industrie wordt uitgenodigd om het vakevenement te bezoeken met behulp van de uitnodigingscode REM510026 en zich aan te melden op www.rematec.com/register voor een ​​gratis toegangspas voor 3 dagen. 

 

REMANUFACTURING VANUIT EEN OEM-PERSPECTIEF: DE VOLVO-AANPAK

Ook Volvo Car Group presenteert op maandag 24 juni om 10.30 uur een keynote speech op ReMaTec 2019. In deze ReMaTec-keynote presenteert Dick Cruslock, strategy and program manager bij Volvo Car Group, Volvo's programma op het gebied van remanufacturing. Hiermee is Volvo de eerste autofabrikant ooit die het ReMaTec-podium betreedt. Het remanufacturingprogramma van Volvo Car Group herstelt vervangen onderdelen naar hun oorspronkelijke specificaties om zowel milieu- als financiële besparingen te realiseren. Een gereviseerd onderdeel van Volvo vereist tot 85% minder grondstoffen en 80% minder energie in vergelijking tot een nieuw onderdeel. In 2018 bespaarde het programma ongeveer 420 ton staal en 210 ton aluminium. De bespaarde energie komt overeen met een vermindering van de CO2-uitstoot met 4.700 ton per jaar. De remanufacturinggeschiedenis van Volvo gaat terug tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het bedrijf begon met het vernieuwen van versnellingsbakken in de stad Köping in Centraal-Zuid-Zweden. In die tijd maakte het naoorlogse tekort aan grondstoffen het tot een verstandige keuze om te investeren in remanufacturing. Tegenwoordig, met het oog op recyclebare materialen, ontwerpt Volvo zijn auto's zodat 95% van de materialen kan worden teruggewonnen om opnieuw te worden gebruikt of te worden gerecycled.

 

REMATEC PRAKTISCH

  • Waar? RAI Amsterdam, Europaplein,1078 GZ Amsterdam (Nederland)
  • Wanneer? Zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 juni 2019, telkens van 10 tot 17 uur
  • Toegang? Gratis voor professionals mits registratie op www.rematec.com/register met de uitnodigingscode REM510026
  • Informatie? www.rematec.com/amsterdam

Beurzen

REMATEC

AMSTERDAM RAI

POSTBUS 77777 -
1070 MS AMSTERDAM
+31205491212
+31205491889
www.rai.nl