naar top
Menu
Logo Print

HISTORISCHE HUIZEN GENT

Welkom in de sint-pietersabdij en het gravensteen

De Sint-Pietersabdij en het Gravensteen zijn twee Gentse topmonumenten: de eerste gelegen naast het Sint-Pietersplein en vlak bij de binnenring, de andere in het hart van de historische binnenstad. Beide locaties zijn inzetbaar voor uw volgende evenement.

Beiden maken ook deel uit van Historische Huizen Gent, dat alle mogelijkheden verkent om de fysieke en virtuele belevingswaarde van deze en andere historische huizen maximaal te benutten.

SINT-PIETERSABDIJ

De Sint-Pietersabdij is één van de mooiste monumenten van Gent. Ze stond mee aan de wieg van de stad en was bij haar afschaffing aan het einde van de 18e eeuw de rijkste en machtigste abdij van de Nederlanden. Een plek zwanger van geschiedenis.

Haar historische belang is nog duidelijk af te lezen van de abdijgebouwen aan het Sint-Pietersplein.

In de voormalige abdij kunnen een aantal zalen gehuurd worden, elk met een verschillend karakter en geschikt voor voordrachten, recepties, diners, personeelsevents en zo meer. U kan er klanten en partners in stijl ontvangen in een bijzondere en authentieke omgeving. Bovendien is het de ideale uitvalsbasis voor uw conferentie of netwerkmoment, aangezien er kleine en grote zalen in combinatie gehuurd kunnen worden.

GRAVENSTEEN

Deze unieke middeleeuwse burcht in het hart van de stad is met zo'n 300.000 bezoekers per jaar de belangrijkste toeristische attractie in Gent.

Met steun van Toerisme Vlaanderen wordt er gewerkt aan een grondige make-over, het Gravensteen wordt heringericht als een plek om van binnenuit te kunnen beleven. In de burcht kan de Joan Vandenhoutezaal (260 m², tot max. 250 personen staand of 200 personen voor een zittend diner) worden gebruikt voor avondmanifestaties (na 18 uur).

De zaal wordt voorbehouden voor evenementen die inspelen op het historische karakter van het gebouw, en is geschikt voor concerten, lezingen, presentaties, academische zittingen, recepties en diners.

Beide locaties zijn vrij van cateraar.

STAD GENT

STAD GENT

BOTERMARKT 1
9000 GENT
+3292101010
+3292101020
www.gent.be